Google Transit i za autobuse Autotroleja

Nakon gotovo godinu dana suradnje s Googleom IT tvrtka iz Rijeke, Exevio d.o.o., pomogla je dovesti Google Transit uslugu za autobuse u svoj ‘rodni’ grad.

Google Transit je usluga koja na Google kartama omogućava korisniku jasan prikaz putovanja do željene destinacije, to jest navodi vrijeme polaska javnog prijevoznog sredstva te sve stanice od polazne točke do odredišta. Na taj se način korisnika dovodi do najbliže stanice polaska autobusa te mu se pomaže pratiti put od stanice do stanice.

Kako bi se ovakva usluga uspjela realizirati Autotrolej je ustupio pristup sveobuhvatnoj bazi podataka o svim rutama, voznom redu i ostalim nužnim podacima. Nakon uspješne suradnje s Googleom na pripremi i obradi podataka o linijama, Rijeka je dobila Google Transit opciju i za autobuse.

Od sada građani i svi posjetitelji Rijeke prilikom pretraživanja lokacija na Google karti imaju dostupan prikaz kako do odredišta doći autobusom. Navedena će usluga još više doprinjeti poboljšanju dostupnosti putnicima Autotroleja iz razloga što Google Transit uz prikazivanje jasne rute autobusa, preostalo vrijeme do njegova dolaska te sve usputne stanice, povezuje korisnika i s internet stranicom Autotroleja koja nudi još detaljnije informacije u uslugama i cijenama.

Autotrolej kao inicijator projekta, uz Exevio, planiraju omogućiti Google Transit korisnicima praćenje kretanja javnog prijevoza u realnom vremenu s preciznom projekcijom dolazaka autobusa.


Skip to content