Gradska kartica – Rijeka City Card (RCC) je kartica kojom je omogućeno brže i jednostavnije korištenje usluga gradskih komunalnih poduzeća i gradskih ustanova u vlasništvu i suvlasništvu Grada Rijeka. Za uslugu javnog gradskog prijevoza u ponudi je Rijeka City Card Torpedo kartica.

RCC Torpedo kartica

RCC Torpedo kartica je kartica na koju korisnik može upisati mjesečno, višemjesečno ili godišnje pravo na korištenje gradskog prijevoza.

Torpedo kartica nema platnu funkcionalnost.

Kartica vrijedi 4 godine, a naknada za izdavanje kartice iznosi 20,00 kn za sve kategorije korisnika. Iznimno osobe starije od 65 godina života s prebivalištem na području Jedinica lokalne samouprave na čijem teritoriju KD Autotrolej obavlja uslugu prijevoza, plaćaju naknadu u iznosu od 15,00 kn.

Izrada RCC Torpedo kartice

RCC Torpedo kartica se može izraditi na prodajnim mjestima: Jelačićev trg, Delta i Opatija, gdje se ujedno može upisati i pravo na prijevoz.

Za izradu RCC Torpedo kartice potrebno je ispuniti Zahtjev za upis prava za korištenje usluge javnog prijevoza putnika – Rijeka City Card, a može se dobiti na prodajnim mjestima Autotroleja i na internet stranici: Zahtjev za izdavanje RCC kartice.

Uz zahtjev je potrebno priložiti i ostale dokumente:

 • osobnu iskaznicu ili putovnicu podnositelja Zahtjeva za izdavanje kartice,
 • za malodobne korisnike potrebno je priložiti OIB i jednu fotografiju (ukoliko korisnik nema osobnu iskaznicu ili putovnicu) te
 • potvrdu o pohađanju škole.

Produljenje mjesečnih prava putem weba

Na internetskoj stranici www.rijekacitycard.hr možete produljiti mjesečna prava ovih kategorija:

 • Radnička
 • Osnovnoškolska
 • Srednjoškolska
 • Studentska

Obavijest korisnicima Diners Club Rijeka City Card kartice

Obavještavamo sve korisnike Diners Club Rijeka City Card kartice da je Erste Card Club d.o.o., u suradnji s Gradom Rijekom i KD Autotrolej d.o.o., donio poslovnu odluku kojom s 31.12. 2020. ukida sve Diners Club Rijeka City Card kartice, zbog čega od 1.11.2020. prestaje s obnovom postojećih i izdavanjem novih:

 • Diners Club Rijeka City Card prepaid kartica,
 • Diners Club Rijeka City Card Companion kartica,
 • Diners Club Rijeka City Card kreditnih kartica.

Naime, Erste Card Club d.o.o. (dalje: ECC), kao institucija za elektronički novac, dužan je ispunjavati uvjete pouzdane autentifikacije korisnika kartice iz Zakona o platnom prometu, što se osigurava izdavanjem kartica s EMV čip tehnologijom i potvrdom transakcija PIN-om. Zbog nemogućnosti tehničkog usklađivanja s postojećim sustavom plaćanja gradskih usluga u Rijeci, ECC nakon 31. prosinca 2020. više neće biti u mogućnosti pružati dosadašnje usluge Diners Club Rijeka City Card (dalje: DC RCC) karticom.

Svim postojećim korisnicima Diners Club Rijeka City Card kartica, Erste Card Club d.o.o. će do kraja listopada poslati dopis na kućnu adresu s detaljnim informacijama o ukidanju kartice.

Što ovo znači za korisnike Diners Club Rijeka City Card kartica?

 • Postojeće kartice mogu se koristiti za sve gradske usluge do 31. prosinca 2020., a nakon tog datuma neće se moći koristiti za gradske usluge Rijeke: (upis mjesečne/ godišnje pokazne karte i kupovine jednokratnih karata u javnom gradskom prijevozu, plaćanje parkinga, korištenje gradskih knjižnica), kao ni za plaćanja na prodajnim mjestima Diners Cluba.
 • Gradske usluge moći će nastaviti koristiti koristeći Rijeka City Card Torpedo karticu (dalje: RCC Torpedo) koju izdaje KD Autotrolej d.o.o.(dalje: Autotrolej). Autotrolej će svim korisnicima koji na DC RCC karticama imaju upisano aktivno pravo mjesečnog korištenja javnog gradskog prijevoza, a nisu od ranije korisnici RCC Torpedo kartica, do kraja godine poslati RCC Torpedo karticu bez naknade, na koju će moći nastaviti upisivati mjesečna prava Autotroleja.
 • Autotrolej će svim građanima, čije adrese ima evidentirane u svom sustavu, automatski poslati nove RCC Torpedo kartice i na njih prenijeti mjesečna prava (tzv. pokaznu kartu).
 • S 31.12.2020. ukida se i mogućnost nadopune prava kroz ECC online uslugu.