Gradska kartica – Rijeka City Card (RCC) je kartica kojom je omogućeno brže i jednostavnije korištenje usluga gradskih komunalnih poduzeća i gradskih ustanova u vlasništvu i suvlasništvu Grada Rijeka.

Za uslugu javnog gradskog prijevoza u ponudi je

  • Rijeka City Card Torpedo kartica

RCC Torpedo kartica

RCC Torpedo kartica je kartica na koju korisnik može upisati mjesečno, višemjesečno ili godišnje pravo na korištenje gradskog prijevoza.

autotrolej-torpedo-kartica

Torpedo kartica nema platnu funkcionalnost.

Kartica vrijedi 4 godine, a naknada za izdavanje kartice iznosi 20,00 kn za sve kategorije korisnika. Iznimno osobe starije od 65 godina života s prebivalištem na području Jedinica lokalne samouprave na čijem teritoriju KD Autotrolej obavlja uslugu prijevoza, plaćaju naknadu u iznosu od 15,00 kn.

 

 

Postupak izrade kartica i upisa gradskih usluga

 

Izrada RCC Torpedo kartice

RCC Torpedo kartica se može izraditi na prodajnim mjestima: Jelačićev trg, Delta i Opatija, gdje se ujedno može upisati i pravo na prijevoz.

Za izradu RCC Torpedo kartice potrebno je ispuniti Zahtjev za upis prava za korištenje usluge javnog prijevoza putnika – Rijeka City Card, a može se dobiti na prodajnim mjestima Autotroleja i na internet stranici Autotroleja.

Uz zahtjev je potrebno priložiti i ostale dokumente:

  • osobnu iskaznicu ili putovnicu podnositelja Zahtjeva za izdavanje kartice,
  • za malodobne korisnike potrebno je priložiti OIB i jednu fotografiju (ukoliko korisnik nema osobnu iskaznicu ili putovnicu) te
  • potvrdu o pohađanju škole.

Obavijest korisnicima Diners Club Rijeka City Card kartice

Obavještavamo sve korisnike Diners Club Rijeka City Card kartice da je Erste Card Club d.o.o., u suradnji s Gradom Rijekom i KD Autotrolej d.o.o., donio poslovnu odluku kojom s 31.12. 2020. ukida sve Diners Club Rijeka City Card kartice, zbog čega od 1.11.2020. prestaje s obnovom postojećih i izdavanjem novih:

 

–          Diners Club Rijeka City Card prepaid kartica,

–          Diners Club Rijeka City Card Companion kartica,

–          Diners Club Rijeka City Card kreditnih kartica.

 

Naime, Erste Card Club d.o.o. (dalje: ECC), kao institucija za elektronički novac, dužan je ispunjavati uvjete pouzdane autentifikacije korisnika kartice iz Zakona o platnom prometu, što se osigurava izdavanjem kartica s EMV čip tehnologijom i potvrdom transakcija PIN-om. Zbog nemogućnosti tehničkog usklađivanja s postojećim sustavom plaćanja gradskih usluga u Rijeci, ECC nakon 31. prosinca 2020. više neće biti u mogućnosti pružati dosadašnje usluge Diners Club Rijeka City Card (dalje: DC RCC) karticom.

Svim postojećim korisnicima Diners Club Rijeka City Card kartica, Erste Card Club d.o.o. će do kraja listopada poslati dopis na kućnu adresu s detaljnim informacijama o ukidanju kartice.

Što ovo znači za korisnike Diners Club Rijeka City Card kartica?

–       Postojeće kartice mogu se koristiti za sve gradske usluge do 31. prosinca 2020., a nakon tog datuma neće se moći koristiti za gradske usluge Rijeke: (upis mjesečne/ godišnje pokazne karte i kupovine jednokratnih karata u javnom gradskom prijevozu, plaćanje parkinga, korištenje gradskih knjižnica), kao ni za plaćanja na prodajnim mjestima Diners Cluba.

–       Gradske usluge moći će nastaviti koristiti koristeći Rijeka City Card Torpedo karticu (dalje: RCC Torpedo) koju izdaje KD Autotrolej d.o.o.(dalje: Autotrolej). Autotrolej će svim korisnicima koji na DC RCC karticama imaju upisano aktivno pravo mjesečnog korištenja javnog gradskog prijevoza, a nisu od ranije korisnici RCC Torpedo kartica, do kraja godine poslati RCC Torpedo karticu bez naknade, na koju će moći nastaviti upisivati mjesečna prava Autotroleja.

–       Autotrolej će svim građanima, čije adrese ima evidentirane u svom sustavu, automatski poslati nove RCC Torpedo kartice i na njih prenijeti mjesečna prava (tzv. pokaznu kartu).

–       S 31.12.2020. ukida se i mogućnost nadopune prava kroz ECC online uslugu.