Partnerski projekti

KIKLOP

Razvoj Kvalifikacija i Inovativnih metoda stjecanja Kompetencija u LOgistici i Pomorskom prometu – KIKLOP

Web: www.kiklop.eu
Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Studentska 2, 51000 Rijeka tel: +385 51 338 411, fax: +385 51 336 755, kiklop@pfri.hr

kiklop-logo

Publikacije:

ODRŽAN POSLJEDNJI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA KIKLOP

U srijedu, 14.09.2016. na Pomorskom fakultetu u Rijeci održan je peti ujedno i posljednji partnerski sastanak u okviru projekta Razvoj Kvalifikacija i Inovativnih metoda stjecanja Kompetencija u LOgistici i Pomorskom prometu – KIKLOP.

Sastanku su prisustvovali predstavnici partnera projekta Alen Poturić (Udruga Pomorskih agenata Hrvatske), Zoran Žiganto (Jadrolinija), Robert Mrvčić (KD Autotrolej), Božidar Sotošek (Panalpina) te Merica Slišković i Zdeslav Jurić (Pomorski fakultet u Splitu). Sa Pomorskog fakulteta u Rijeci prisutni su bili Ana Perić Hadžić (voditeljica projekta), Neven Grubišić, Igor Rudan, Edvard Tijan, Robert Mohović, Siniša Vilke, Mladen Jardas te Saša Milanović.

slika1

Doc.dr.sc. Ana Perić Hadžić, voditeljica projekta predstavila je ostvarene rezultate svakog pojedinog elementa te naglasila uspješnost projekta.Projektni tim je u sklopu elementa projekta 1 definirao 23 standarda zanimanja te je za svako zanimanje određena razina kvalifikacije, ključna svrha i opis zanimanja, popis ključnih poslova i pripadajućih pojedinačnih kompetencija te drugi relevantni podaci. Također, realiziran je Profil sektora, koji obuhvaća podatke o stanju na tržištu rada u području sektora pomorskog prometa i logistike, potražnju za zanimanjima, ključne kompetencije, postojeće obrazovne programe Pomorskog fakulteta, te stanje na tržištu rada.

slika2

U okviru drugog projektnog elementa projektni tim definirao je ishode učenja za razvijene standarde zanimanja te razvio pet standarda cjelovitih kvalifikacija temeljenih na ishodima učenja u skladu s načelima HKO za sveučilišne prvostupnike Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Osnovni rezultati elementa projekta 3, Razvoj okruženja za e-učenja obuhvaćaju modeliranje, razvoj, implementaciju i testiranje okruženja za e-učenje koji će omogućiti napredno i prilagodljivo učenje te koje će dati podršku planiranju nastavnog procesa u visokom obrazovanju i cjeloživotnom učenju, kao i mogućnost izvođenja e-učenja na brodu/platformi/offshore. Kao dodatni ostvareni rezultat je razvoj multimedijalnog laboratorija na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Aktivnosti unutar elementa projekta 4, Unapređenje nastavničkih kompetencija obogaćuju nastavni proces pa sukladno tome i unapređuju njegovu kvalitetu. U okviru Elementa projekta 4 educirani su nastavnici u programu učenja i poučavanja u visokoškolskoj nastavi te planiranju i programiranju nastavnog procesa, za rad sa specijalističkim softverskim platformama korištenim u sklopu nastavnog programa te u primjeni inovativnih metoda poučavanja u području e-učenja, kreiranje edukacijskih sadržaja, upravljanje okruženjem za e-učenje, primjena multimedijalnih elemenata, itd.

Također, projektni tim izradio je Kataloga pomorskog gospodarstva koji na jednom mjestu objedinjuje osnovne informacije o poduzećima i institucijama različitih djelatnosti koja su aktivni sudionici pomorskog tržišta Republike Hrvatske. Katalog može biti koristan poduzećima u traženju poslovnih partnera, ali i studentima Pomorskih fakulteta koji izlaze na tržite rada.

Detaljni prikaz realiziranih rezultata projekta dostupni su na web stranici projekta www.kiklop.eu

 

Skip to content