Privremene trase autobusnih linija zbog radova u Adamićevoj ulici

Zbog radova u Adamićevoj ulici, od 27. siječnja 2024. godine na snazi su privremene trase linija:

SMJER: ISTOK ► ZAPAD

Linije prometuju redovitom trasom do Jelačićevog trga, gdje se sav promet preusmjerava u Veslarsku ulicu, odakle se nastavlja ulicama I. Zajca i Riva, (kojima se prometuje se dvosmjerno), te se kroz Zadarsku ulicu skreće u Krešimirovu i dalje redovitom trasom.

Kako bi se olakšao polazak autobusa na  liniji 32 na Jelačićevom trgu, peroni se premještaju se desno od perona linije 5, a parkirni peroni na mjesto perona linije 32.

Privremena stajališta bit će postavljena kod zgrade Palazzo Modello (nasuprot stajališta Tržnica) i kod zgrade Jadrolinije (Riva br. 16).

Stajalište Palazzo Modello koriste sve lokalne linije (1,2,2A,4,6,7,7A,8 i KBC), osim onih koje kreću s Jelačićevog trga (1A,1B,3A i 5)

Stajalište Jadrolinija koriste sve lokalne i sve županijske linije koje prometuju u pravcu zapada.

Stajalište Riječki neboder je izvan funkcije kao i stajalište Riva.

Sve županijske linije koje u povratku koriste stajalište Fiumara, kao zadnju stanicu (10,10A,12,13,14,25,26,27,27A i 29), neće koristiti istu, nego stajalište Most spomenik, odnosno iz pravca Školjića skreću lijevo preko mosta u Ul. A.K. Miošića, D404, direktno na Deltu.

Linija 29A koja u povratku prometuje cestom D404 (obilaznicom kroz tunel Tower) neće prometovati na Jelačićev trg, već direktno na Deltu.

SMJER: ZAPAD ► ISTOK

Linije -prometuju redovitom trasom, no s obzirom na uvođenje dvosmjernog prometovanja ulicama Ivana Zajca i Riva potrebno je posvetiti dodatnu pozornost na ovom dijelu trase.


Skip to content