U sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza vlakovima HŽ Putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja od 1. rujna 2019. godine uvodi se novost za sve korisnike kako željezničkog tako i autobusnog prijevoza u obliku jedne jedinstvene putne karte koja omogućava vožnju i autobusom i vlakom. Riječ je o mjesečnim i pojedinačnim kartama KD Autotrolej s kojima će, bez dodatne nadoplate, biti moguć i prijevoz vlakom. Drugim riječima, svi korisnici mjesečnih, pokaznih karata, kao i korisnici godišnjih radničkih i 65+ karata, te popularnih cvikalica, imaju sada mogućnost do željenog odredišta doći i sa vlakom.

Na ovaj način želja je kako HŽ Putničkog prijevoza tako i Autotroleja potaknuti postići povećanje broja putovanja javnim prijevozom, što će dovest do smanjenja broja osobnih automobila na cestama, povećanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja ispušnih plinova. Potpuna implementacija sustava integriranog putničkog prijevoza očekuje se nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge od Škrljeva do Jurdana.

U planu je, do konca godine, otvoriti dodatna željeznička stajališta, te sukladno potrebama korisnika krenuti i u dodatno prilagođavanje voznog reda kako vlakova tako i autobusa, a kako bi smisao integriranog prijevoza bio potpun.

Vlak prometuje na relaciji od JURDANA na zapadu, do ŠKRLJEVA na istoku pri čemu  putnici vožnju mogu realizirati jedinstvenom kartom, koja im vrijedi i za autobus, odnosno Autotrolejovom kartom.

Integrirani putnički prijevoz dio je Strategije prometnog razvoja RH 2017. – 2030.