UPUTA ZA KORIŠTENJE JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA

KD Autotrolej pripremilo je, u suradnji i u skladu sa preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, uputu za korištenja javnog gradskog prijevoza tijekom epidemije korona virusa (COVID-19), te molimo sve korisnike da se iste pridržavaju štiteći u prvom redu sebe, te sve ostale korisnike i same radnike KD Autotrolej.

Prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera.

Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita sa maramom ili šalom.

Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

– minibus vozilo 15 putnika

– standardni autobus 30 putnika

-zglobni autobus 50 putnika

Molimo korisnike da o navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u istom nemoguće održati socijalnu distancu.

Za ulaz i izlaz iz vozila koriste se srednja i zadnja vrata, s tim da se do konca ovog tjedna očekuje montaža zaštitnog pleksiglasa kod vozača, što će omogućiti i ulazak na prva vrata.

Molimo sve korisnike javnog gradskog da karte za prijevoz kupuju unaprijed na prodajnom mjestima KD Autotrolej, te na kioscima Tiska i iNovina.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze. Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno,  te da  isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Preporuka je i apel svim korisnicima koji osjećaju neki od simptoma zaraženosti korona virusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.


Skip to content