SMARTICA – digitalna karta za korisnike javnog prijevoza

Korisnici javnog gradskog prijevoza u Rijeci će od ponedjeljka 23. travnja, moći kupiti prijevozne karte putem mobilne aplikacije SmarticaRiječ je o aplikaciji za kupnju, aktivaciju i validaciju digitalnih prijevoznih karata koju je Vipnet razvio u partnerstvu s tvrtkom Trilix. Zahvaljujući suradnji s KD Autotrolej d.o.o. omogućeno je njeno korištenje za usluggradskog prijevoza u Rijeci.

Aplikacija se može besplatno preuzeti u Apple Store i Google Play trgovini, a mogu ju koristiti korisnici svih telekom operatora. Kupnja karata putem aplikacije je vrlo jednostavna – potrebno je odabrati zonu i vrstu digitalne putne karte te izdanu kartu validirati u voziluPotvrda o plaćanju dolazi u obliku SMS poruke sa svim podacima o naplaćenom iznosu, dok izdana digitalna putna karta ostaje pohranjena unutar mobilne aplikacije. Tako je u svakom trenutku moguće kartu pokazati kontrolorima. Osim toga, aplikacija na vrijeme obavještava korisnike o isteku valjanosti karte.

Tijekom prvog tjedna će se Smarticom moći koristiti samo korisnici dnevnih i tjednih karata, a već od početka svibnja građani će mobilnim uređajima moći kupovati i popularne „cvikalice“– karte s dva poništavanja u digitalnom obliku za sve kombinacije gradskih zona.

Uvođenje ove usluge ima i humanitarni karakter. Naime, svi korisnici koji preuzmu aplikaciju za vrijeme Festivala rekreacije i sporta “Homo si teć” ovog vikenda mogu putem Smartice donirati 1 kn Sportskom savezu osoba s invaliditetom Rijeke.


Skip to content