Kupovina mjesečnih karata Autotroleja putem web shopa

Gradska tvrtka Poslovni sustavi d.o.o., tvrtka Kupuj online d.o.o. koja radi s inovativnim rješenjima e-poslovanja i uvođenja umjetne inteligencije u e-poslovanje te tvrtka WSPay – Web Studio d.o.o. kao najveći payment provider i lider u online naplati, izradili su WEB SHOP za riječku gradsku RCC Torpedo karticu.

Zahvaljujući ovoj suradnji i želji da se građanima ponude brže i dostupnije online usluge sada je putem web shopa moguće kupiti karte Autotroleja i to:

  • Radničku
  • Osnovnoškolsku
  • Srednjoškolsku
  • Studentsku
  • Mirovinsku

Web shop putem kojeg se sada ostvaruju usluge kupovine mjesečne karte Autotroleja, a uskoro i ostale usluge gradskih komunalnih društava i ustanova, nalazi se na adresi www.rijekacitycard.hr

Postupak kupovine putem web shopa

Za kupovinu usluga (zasad mjesečnih karti Autotroleja) potrebno je registrirati se pri čemu građanin upisuje sljedeće podatke: ime i prezime, željeno korisničko ime, e-mail adresu i željenu lozinku.

Nakon registracije, stiže aktivacijski e-mail na e-mali adresu koju je građanin upisao prilikom registracije.

Po aktivaciji korisničkog računa putem maila, slijedi prijava korisnika na stranici web shopa i potom je moguće pristupiti postupku kupnje mjesečne autobusne karte, odnosno njenog upisa na postojeću gradsku RCC Torpedo karticu.

Nakon unosa RCC Torpedo kartice i OIB broja nositelja kartice, dobivaju se podaci o pravima (uslugama) koja se kupuju (pregled svih podataka, zadnja kontrola, prihvaćanje Uvjeta i dr.) i nakon toga slijedi – plaćanje tj. biranje načina plaćanja i upisivanje podataka potrebnih za plaćanje platnim karticama (kreditne i debitne kartice svih kartičnih brendova )(WSPay).

Po potvrdi o provedenom plaćanju (WSPay), slijedi potvrda kupnje i kreiranje računa za izvršenu kupnju.

Pravo koje se kupuje putem web shopa bit će moguće koristiti najkasnije protekom 24 sata od trenutka kupnje.

U procesu plaćanja korisnici mogu spremiti na siguran način u WSPay-u podatke o kartici te sljedeće kupnje -produženja prava raditi još brže i jednostavnije a i dalje sve u skladu sa PSD2 regulativom i u skladu s pravilima PCI DSS L1 certifikacije.

Vrste plaćanja

Kupnja je u web shopu omogućena putem kreditnih i debitnih bankovnih kartica MasterCard, Visa, Diners i Maestro.

RCC web shop

U projekt prodaje putem web shopa prve su ušle usluge Autotroleja i riječke bicikle Ricikleta, a trenutno se radi na uvođenju usluga Rijeka plus-Parkinga i Gradske Knjižnice, a u nastavku je u planu i uvođenje usluga TZ-a Rijeka, kao i svih kulturnih ustanova te drugih sustava koji pružaju komunalne i druge usluge bilo da rade pojedinačnu naplatu bilo da rade neku objedinjenu naplatu.

Autotrolej u ovoj prvoj fazi omogućuje kupnju i produženje mjesečnih prava koja se upisuju na RCC Torpedo karticu, a u sljedećim fazama je predviđena i kupnja prava jednokratne, dnevne, tjedne, mjesečne ili godišnje vožnje po svim zonama koje pokriva Autotrolej.

Sustav Ricikleta bike sharinga je prirodni nastavak na uvrštene usluge Autotroleja, kako u smislu povećanja zaštite okoliša, tako i kao usluga koja se nadopunjuje. U tom smislu korisnik RCC Torpedo kartice koji je kupio pravo vožnje Autotrolejom, moći će kupiti i pravo korištenja bicikle i nastaviti ili kombinirati vožnju autobus-bicikla. Vrijednost ovih mogućnosti doći će do izražaja još više u proljeće i ljeto kada se Riciklete i više koriste no zimi.

Uključivanjem Rijeka plusa u kontekstu parkinga priča se zaokružuje pa korisnik može kombinirati parking s vožnjom Autotrolejom ili vožnjom biciklom. Uvođenjem parkinga u web shop, korisnici će moći kupiti ili produljiti pravo korištenja parkinga ili kupiti dnevnu, tjednu ili satnu kartu.

U tijeku je i spajanje Gradske Knjižnice u sustav RCC-a, a to će članovima Knjižnice omogućiti pregled dugovanja i plaćanje članarine u GKR .

Svakako treba napomenuti i viziju TZ Grada Rijeke kojoj je želja uključiti se u ovaj projekt turističkom karticom i tako omogućiti svim posjetiteljima (turistima) pogodnosti RCC Turističke kartice – od ulazaka u muzeje, kupnje prava vožnje do ostvarivanja pogodnosti u sinergiji kupnje paketa usluga.


Skip to content