Obavijest korisnicima specijalnog prijevoza

Kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitili zdravlje građana Rijeke u vrijeme epidemije bolesti COVID19 (korona virus) u Republici Hrvatskoj, Grad Rijeka će građanima koji koriste besplatan prijevoz osoba s invaliditetom specijalno prilagođenim vozilima koji pruža KD Autotrolej d.o.o. Rijeka i nadalje omogućavati prijevoz, ali isključivo u najnužnijim situacijama.

KD Autotrolej s navedenim vožnjama kreće od četvrtka, 26. ožujka 2020. godine. 

Sve dok traju zaštitne mjere zbog prevencije širenja korona virusa, usluga prijevoza će se pružati od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, isključivo u nužnim situacijama, kao što su odlasci liječniku, nabava lijekova i sanitetskog materijala ili kupnja hrane i osnovnih kućanskih potrepština.

Prijevoz se i nadalje obavlja samo na području grada Rijeke, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova izvan područja grada.

Prilikom korištenja vozila moraju se poštivati mjere socijalnog distanciranja (udaljenost od minimalno 1 metra na otvorenom prostoru i minimalno 2 metra u zatvorenom prostoru) i korištenja zaštitnih sredstava (maske i rukavice).

Zahtjev za prijevoz se i nadalje upućuje na tel. 0800- 1166 ili putem e-mail adrese: autotrolej@autotrolej.hr, svakodnevno od 7 do 14 sati.

Pozivamo korisnike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju se svih mjera opreza, ne izlažu sebe i druge nepotrebnoj opasnosti, te da slijede upute nadležnih tijela.

Upućujemo korisnike da komunikaciju s Gradom Rijeka obavljaju putem telefona ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima, unaprijed najavljenim osobnim dolaskom.


Skip to content