Isprika korisnicima javnog gradskog prijevoza

KD Autotrolej se ispričava svim korisnicima javnog gradskog prijevoza što tijekom današnjeg dana (24. svibnja 2023. godine) nije u mogućnosti realizirati sve polaske sukladno voznim redovima. Naime, o nedostatku vozača komuniciramo već dulje vrijeme, a unatoč mjerama koje poduzimamo, broj vozača i dalje nije na zadovoljavajućoj brojci. Danas je posebice vidljiv nedostatk istih, obzirom da je njih desetak angažirano na prijevozu navijača na nogometnu utakmicu završnice Kupa RH na Rujevici, a u suradnji s MUP-om. Naime, kako je MUP zatražio i najavio, navijači se u organiziranim kolonama dovoze u zonu stadiona u organizaciji policije. Također, zbog održavanja današnje utakmice zatvorena je i prometnica od raskrižja Rujevica do raskrižja Hosti, pa linija 7A Autotroleja prometuje od podne privremenom trasom gdje koristi sva usputna stajališta.

Nažalost,  manjih problema u realizaciji svih polazaka na linijama očekujemo i tijekom idućih dana, obzirom dio vozača sukladno zakonu koristi stari godišnji odmor.

Napominjemo kako činimo sve što je u našoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača, te tako financiramo osposobljavanje nezaposlenih vozača B ili C kategorije za stjecanje D kategorije i KOD 95, kao i prekvalifikaciju nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95. Do sada smo na ovaj način osposobili 7 vozača, a treba spomenuti i kako je novim kolektivnim ugovorom osigurano povećanje plaća vozačima. U postupku kolektivnog pregovaranja između Uprave društva i reprezentativnih sindikata u KD Autotrolej postignut je dogovor da se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju poveća 1.050.000 €.  Povećanje sredstava za plaće u iznosu 1.050.000 € uključuje povećanje osnovne bruto plaće svim radnicima društva, osim osoba na rukovodećim pozicijama. Povećanje je provedeno skalarno, ovisno o visini plaće i deficitarnosti radnog mjesta, pri čemu je vozačima kao najdeficitarnijem kadru najviše povećana plaća.


Skip to content