Integrirani prijevoz HŽ-a i Autotroleja

Sustav integriranog putničkog prijevoza vlakovima Hrvatskih željeznica i autobusima Autotroleja pušten je u funkciju, a vlakovi prevoze putnike od Šapjana na zapadu, do Fužina na istoku, pri čemu  putnici koriste jedinstvenu mjesečnu pretplatničku  kartu za prijevoz vlakom i gradskim autobusima. Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Rijeke, kao i Ugovor o poticanju integriranog prijevoza putnika primjenom radničke, studentske, učeničke i umirovljeničke pretplatne karte, potpisani su između HŽ Putničkog prijevoza i Autotroleja u lipnju ove godine, kada je organizirana i prva probna vožnja putničkog vlaka na relaciji Rijeka – Šapjane – Rijeka.

Zajednička mjesečna karta HŽPP – KD Autotrolej vrijedi od 1. rujna 2018., a zajedničkom kartom bit će omogućen prijevoz vlakom unutar 4 zone te autobusima Autotroleja.

Gradski će vlakovi na relaciji između Jurdana i Rijeke prometovati s 12 polazaka dnevno, dok će na relaciji Fužine – Rijeka – Fužine biti 14 polazaka dnevno.

Cijene mjesečnih karata
1. zona: Sušak Pećine, Krnjevo i Opatija-Matulji – radnička 350 kuna, učenička i studentska 200 kuna, umirovljenička 175 kuna.
2. zona: Škrljevo, Meja, Rukavac, Jušići, Jurdani i Permani – radnička 450 kuna, učenička i studentska 250 kuna, umirovljenička 225 kuna
3. zona: Melnice, Plase i Šapjane – radnička 500 kuna, učenička i studentska 300 kuna, umirovljenička 275 kuna
4. zona: Zlobin, Drivenik, Lič i Fužine – radnička 600 kuna, učenička i studentska 350 kuna, umirovljenička 325 kuna


Skip to content